Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

Apps om uw mobiele dataverbruik te monitoren

19 augustus 2015
Terug

Apps om uw mobiele dataverbruik te monitoren

Het biedt natuurlijk enorm veel voordelen dat je als zakelijke gebruiker of ondernemer altijd en overal – zelfs vanaf je (buitenlandse) vakantie adres online mobiel zaken kunt doen. Wel is het dan verstandig om het dataverbruik in de gaten te houden. MKB Office heeft een aantal apps op een rijtje gezet waarmee dat gemakkelijk kan.

Veel databundels hebben een datalimiet. Wanneer u daar overheen gaat kunnen de kosten snel oplopen, omdat het dataverbruik buiten de bundel vaak veel duurder is. KPN en Telfort hebben hebben daarom een eigen app waarmee u de status van uw beltegoed en mobiele dataverbruik kunt monitoren.

Wanneer u liever apps gebruikt van een onafhankelijke datateller dan zijn er bijvoorbeeld onderstaande mogelijkheden:

Onavo Count
Deze app laat in één oogopslag zien wat het dataverbruik was afgelopen dertig dagen. Onavo Count laat zelfs zien welke apps de meeste MB’s gebruikt hebben. Onavo Count is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Data Usage
Met deze app kunt u een dag-, week- of maandlimiet voor uw mobiele abonnement instellen. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan. De app kan zich automatisch resetten om opnieuw te gaan meten. Data Usage app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

My Data Manager
Met deze gratis app kunt u verschillende datalimieten per periode instellen. Ook is het mogelijk met deze app om uw WiFi-verbruik en roamingkosten te monitoren. Verder is het mogelijk om een dataplan samen te stellen waarin u het mobiele verbruik van meerdere personen (bijvoorbeeld van gezinsleden) kunt bijhouden. Dit is zelfs mogelijk over meerdere mobiele apparaten. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Tips om het dataverbruik slim te gebruiken
Naast het monitoren van het mobiele dataverbruik kunt u met slimme tips zorgen dat u langer doet met uw databundel. Zo heeft KPN bijvoorbeeld nieuwe, grotere databundels van 10GB. Deze bundel krijgt u bij het onbeperkt abonnement. Ook is het mogelijk met extra simkaarten data uit dezelfde bundel op verschillende apparaten te gebruiken. U deelt het dan automatisch met uw collega’s. Wat de één overhoudt krijgt de ander.

Nieuws

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid
11 mei 2018

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid

Een datalek als gevolg van zwakke wachtwoorden die rondslingeren op post-its? Dergelijke slordigheden kunnen organisaties onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) duur komen te staan. Reden genoeg om vandaag tijdens World Password Day het wachtwoordbeleid nog eens grondig tegen het licht te houden.

Meer
AVG: deze tools versnellen de eindsprint
11 mei 2018

AVG: deze tools versnellen de eindsprint

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zadelt organisaties met flink wat werk op. Zo kan het opstellen van een verwerkingsregister een aardige kluif zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Handige hulpmiddelen zijn inmiddels breed beschikbaar. Een overzicht.

Meer
Laat ICT voor u werken
24 april 2018

Laat ICT voor u werken

Altijd online en bereikbaar zijn: het is in ons privéleven haast vanzelfsprekend. Op het werk ligt het vaak nog anders. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de nieuwste ICT-toepassing garandeert u maximale bereikbaarheid van uw werknemers en kunnen zij op afstand met elkaar samenwerken. Optimaal samenwerken – veilig en efficiënt via de cloud.

Meer
KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen
22 maart 2018

KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen

1 september 2019 stopt KPN met ISDN, lees in dit artikel wat er gaat veranderen en wat u moet doen.

Meer
Uitfasering PSTN/ISDN
12 juli 2017

Uitfasering PSTN/ISDN

In het kader van de voortdurende innovatie bij KPN, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), kondigt KPN vandaag een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN).

Meer