Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

7 redenen waarom een moderne werkplek voor het mkb beter werkt

22 oktober 2019
Terug

7 redenen waarom een moderne werkplek voor het mkb beter werkt

Handig toch, al die tools op je privé smartphone. In een paar tellen heb je alweer een nieuwe app waarmee je nog makkelijker kan chatten, bestanden deelt of bewerkt. Een nieuwe telefoon? In een handomdraai zijn al je apps, foto’s en andere data weer gesynchroniseerd. Was het ook maar zo gemakkelijk met de devices en apps voor de zaak! Het is tijd voor een moderne, veilige werkplek!

Privé zijn we gewend om altijd en overal toegang te hebben tot alles. Met Netflix en Spotify hebben we met één druk op de knop alle content die we op dat moment wensen. Is er een nieuwe, snellere manier van bestanden delen of chatten beschikbaar? In een oogwenk is het geregeld en heb je er geen omkijken meer naar. Was het ook maar zo handig en gemakkelijk op de zaak.

IT is overal en moet het altijd doen, anders staat je bedrijf tegenwoordig stil. De norm is overal snel toegang tot onze bestanden, vanaf je tablet, laptop en vanaf onze smartphone. De IT binnen het mkb is meestal nog niet zo ver. De meeste kleine en middelgrote ondernemers hebben geen strategie en een versnipperd IT-landschap. Het werkt wel allemaal, maar van alle nieuwe mogelijkheden kunnen ze vaak niet gebruikmaken. En hoe zit het met de veiligheid van je gegevens? Voor veel mkb’ers is het daarom tijd om afscheid te nemen van oude hard- en software. Waarom is het goed om nu op de resetknop te drukken en opnieuw te beginnen? We zetten de 7 belangrijkste redenen op een rij.

1. Win de slag om goed personeel

De economische wind blaast menig mkb’er in de zeilen, daardoor wordt het steeds lastiger goede werknemers te vinden. 45% van de mkb’ers met groeiambities heeft grote moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Iedereen heeft personeel nodig, en met een goed salaris alleen bind je geen goede mensen. Bijna 60% van de Nederlanders vindt de beloning niet de belangrijkste reden om ergens te gaan werken. Het gaat om een fijne sfeer, waar je jezelf kunt zijn en waar het werken je gemakkelijk wordt gemaakt. Ook die nieuwe collega is gewend met de modernste digitale apps efficiënt (samen) te werken. IT mag geen belemmering zijn, maar een middel waarmee je gemakkelijk samenwerkt. Tijd dus om oude spullen in te ruilen voor IT die je groei niet in de weg zit.

2. Ontloop het gevaar van handige, maar gevaarlijke tools

Het lijkt wel alsof er elke dag nieuwe tools bijkomen waarmee je handiger samenwerkt. Sommige van die tools zijn privé al zo ingeburgerd, dat het vanzelfsprekend lijkt dat je ze ook zakelijk gebruikt. Neem nou het overbekende WhatsApp. Bij alle mkb-organisaties zijn WhatsApp-groepjes populair. Je kunt er gemakkelijk mee chatten en bestanden delen. Maar is dit veilig en AVGproof? Nee, want je hebt geen centrale controle over wie er in de appgroepjes zitten. Misschien zitten er nog ex-collega’s of leveranciers in… Microsoft 365 biedt enorm veel tools waardoor je collega’s niet meer op zoek hoeven naar tools die misschien handig zijn, maar ook onveilig. Met Microsoft Teams bied je een volwassen alternatief voor WhatsApp. Zeker net zo gemakkelijk in gebruik, maar dan veilig én geïntegreerd met de hele Microsoft 365 suite. Hierdoor kun je gemakkelijk en veilig bij bestanden en contacten. Dankzij rechtenmanagement houd je altijd grip op teamleden en de content die in het team wordt gedeeld. Een andere populaire tool is WeTransfer waarmee je grote bestanden deelt. Met OneDrive deel je net zo gemakkelijk bestanden, maar nu blijven ze altijd beschikbaar en vallen ze onder de veiligheidsparaplu van Microsoft 365.

3. Laat collega’s zelf bepalen waarmeeze werken

Heb jij een iPhone? Dan vind je het waarschijnlijk niet heel fijn om een Android-smartphone van de zaak te krijgen. Android adepten zweren dan meestalweer bij Android. Dat is ook niet gek want apparaten werken soms nét iets anders. Het is daarom tegenwoordig heel gewoon dat collega’s zelf hun laptop of smartphone uitzoeken. En het is nog handiger ook , je wil toch dat je collega’s werken met het gereedschap waar zij zich prettig bij voelen en dus productiever zijn?! Je wil keuzevrijheid bieden en tegelijk iedereen dezelfde gebruikerservaring en integratie op het gebied van het delen van bestanden en veiligheid geven. Ongeacht het platform waarmee ze het liefste werken. Met Microsoft 365 heb je op Apple, Android of Windows altijd en overal dezelfde gebruikerservaring en beschikbaarheid van gegevens.

4. Collega’s toegang geven tot moderne tools en functionaliteiten

Een greep uit de bekendste ergernissen in het mkb: mailboxen die grote bestanden niet aankunnen of het eindeloos heen-en-weer mailen van gecorrigeerde bestanden. Met Microsoft 365 werk je met meerdere collega’s samen in hetzelfde bestand. Nu beschik je altijd over dezelfde versie en hoef je niet meer te wachten op de correcties van collega’s of externen. Staat je mailserver in de cloud, dan heb je ook veel minder beperkingen en ontvang of verstuur je met gemak die grote presentatie. Of je gebruikt OneDrive voor het delen van omvangrijke bestanden.

5. Bedrijven willen wendbaar zijn: in de cloud kun je sneller op en afschalen

Nu het economisch meezit wil je nieuwe collega’s snel een nieuwe werkplek geven, zonder dat je daar hardware voor hoeft bij te kopen of allerlei software voor moet installeren. Met Microsoft 365 heb je in een oogwenk een nieuwe werkomgeving bij elkaar geklikt. Of nog makkelijker, je laat het doen als beheerde service door je IT-leverancier. Dat is niet alleen veel sneller voor elkaar dan een traditionele installatie, het is ook flexibeler in kosten. Deze werkplek in de cloud is maandelijks opzegbaar. Is een project afgelopen of neem je afscheid van een collega? Je schaalt gemakkelijk weer af en je zit nergens langjarig aan vast.

6. Geen grote investeringen meer om de 5 jaar

Alles gaat helaas een keer kapot. Dat geldt ook voor (kantoor)servers en netwerkapparatuur. Om de 5 jaar is deze apparatuur afgeschreven en dat betekent weer een grote investering. Microsoft 365 draait volledig in de cloud. Softwarelicenties, rekenkracht en opslagcapaciteit neem je af als abonnement. Hiermee neemt het mkb afscheid van het eigen datacentrum, afschrijvingstermijnen en grote investeringen. In de cloud betaal je naar gebruik en zijn de kosten lager en uitgesmeerd. Mocht er een keer iets kapotgaan, kun je gewoon doorwerken op een andere computer, laptop of tablet. Alles staat immers in de cloud. Hierdoor ben je ook geen tijd meer kwijt aan handmatige updates en upgrades en beschik je altijd over de nieuwste versies. Dat is veilig én handig.

7. Garandeer een veilige werkplek

Bestanden staan tegenwoordig in de cloud, op de kantoorserver, in apps en op alle verschillende apparaten. Daarom heeft 88% van de mkb’ers het gevoel dat ze de grip op hun privacygevoelige data kwijtraken. Microsoft 365 geeft de grip weer terug omdat het alle gevoelige data opspoort, classificeert en versleutelt. Op die manier wordt jouw hele bedrijfsvoering binnen Microsoft 365 AVG-proof. Met welke tool je ook bestanden maakt, deelt of gebruikt, de geïntegreerde beveiliging houdt altijd toezicht. Met bijvoorbeeld een het waarschuwingssysteem stuur je niet meer per ongeluk privacygevoelige informatie naar de verkeerde e-mailadressen. Nu heeft elke collega een werkplek waar security centraal staat, terwijl jij er geen omkijken meer naar hebt.

IT is belangrijker dan ooit voor het midden- en kleinbedrijf. Zonder goed werkende IT, staat je bedrijf al snel stil. Goede mensen en een moderne IT-omgeving zijn de randvoorwaarden voor succes. Voor mkb’ers is het bijna onmogelijk om een moderne digitale werkplek veilig én up-todate te houden. Je wil je richten op ondernemen, niet op IT, daarom kiezen steeds meer mkb’ers voor een beheerde werkplek op basis van Microsoft 365. Je geeft hiermee je IT-zorgen uit handen en je kiest voor IT die meegroeit met jouw wensen en het overal en altijd doet. Dankzij de 24/7 ondersteuning heb je ook altijd een helpende hand in de buurt.

Nieuws

22 oktober 2019

7 redenen waarom een moderne werkplek voor het mkb beter werkt

Handig toch, al die tools op je privé smartphone. In een paar tellen heb je alweer een nieuwe app waarmee je nog makkelijker kan chatten, bestanden deelt of bewerkt. Een nieuwe telefoon? In een handomdraai zijn al je apps, foto’s en andere data weer gesynchroniseerd. Was het ook maar zo gemakkelijk met de devices en apps voor de zaak! Het is tijd voor een moderne, veilige werkplek!

Meer
Elke organisatie is digitaal
07 augustus 2019

Elke organisatie is digitaal

De markt transformeert

Meer
KPN introduceert werkplek met Microsoft 365 voor iedereen
25 juli 2019

KPN introduceert werkplek met Microsoft 365 voor iedereen

KPN introduceert een beheerde werkplek voor ondernemend Nederland die altijd up-to-date is. De werkplek is gebaseerd op Microsoft 365. Werknemers kunnen hiermee overal effectief samenwerken zonder dat de werkgever zich zorgen hoeft te maken over veiligheid en het beheer. De nieuwe werkplek maakt gebruik van de cloud en is afgestemd op de werkzaamheden van de individuele werknemer, waardoor deze optimaal kan presteren.

Meer
Update KPN EEN Software integratie op 31-7-2019
22 juli 2019

Update KPN EEN Software integratie op 31-7-2019

Op 31 juli 2019 wordt een update van de KPN EEN Software Integratie uitgevoerd. Voor klanten die gebruik maken van KPN EEN Software Integratie komen een aantal extra mogelijkheden beschikbaar. De update zal automatisch zichtbaar worden voor klanten, waarna u direct gebruik kan maken van de nieuw toegevoegde functies.

Meer
De 10 minuten upgrade voor ondernemers
06 december 2018

De 10 minuten upgrade voor ondernemers

Voor ondernemers is er altijd iets wat nú moet gebeuren. En tien dingen die kunnen wachten. Daarom heeft MKB-Office nu: de 10 minuten upgrade voor u als ondernemer.

Meer