Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

Apps om uw mobiele dataverbruik te monitoren

19 augustus 2015
Terug

Apps om uw mobiele dataverbruik te monitoren

Het biedt natuurlijk enorm veel voordelen dat je als zakelijke gebruiker of ondernemer altijd en overal – zelfs vanaf je (buitenlandse) vakantie adres online mobiel zaken kunt doen. Wel is het dan verstandig om het dataverbruik in de gaten te houden. MKB Office heeft een aantal apps op een rijtje gezet waarmee dat gemakkelijk kan.

Veel databundels hebben een datalimiet. Wanneer u daar overheen gaat kunnen de kosten snel oplopen, omdat het dataverbruik buiten de bundel vaak veel duurder is. KPN en Telfort hebben hebben daarom een eigen app waarmee u de status van uw beltegoed en mobiele dataverbruik kunt monitoren.

Wanneer u liever apps gebruikt van een onafhankelijke datateller dan zijn er bijvoorbeeld onderstaande mogelijkheden:

Onavo Count
Deze app laat in één oogopslag zien wat het dataverbruik was afgelopen dertig dagen. Onavo Count laat zelfs zien welke apps de meeste MB’s gebruikt hebben. Onavo Count is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Data Usage
Met deze app kunt u een dag-, week- of maandlimiet voor uw mobiele abonnement instellen. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan. De app kan zich automatisch resetten om opnieuw te gaan meten. Data Usage app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

My Data Manager
Met deze gratis app kunt u verschillende datalimieten per periode instellen. Ook is het mogelijk met deze app om uw WiFi-verbruik en roamingkosten te monitoren. Verder is het mogelijk om een dataplan samen te stellen waarin u het mobiele verbruik van meerdere personen (bijvoorbeeld van gezinsleden) kunt bijhouden. Dit is zelfs mogelijk over meerdere mobiele apparaten. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Tips om het dataverbruik slim te gebruiken
Naast het monitoren van het mobiele dataverbruik kunt u met slimme tips zorgen dat u langer doet met uw databundel. Zo heeft KPN bijvoorbeeld nieuwe, grotere databundels van 10GB. Deze bundel krijgt u bij het onbeperkt abonnement. Ook is het mogelijk met extra simkaarten data uit dezelfde bundel op verschillende apparaten te gebruiken. U deelt het dan automatisch met uw collega’s. Wat de één overhoudt krijgt de ander.

Nieuws

24 augustus 2017

Overzicht diensten

Meer
Uitfasering PSTN/ISDN
12 juli 2017

Uitfasering PSTN/ISDN

In het kader van de voortdurende innovatie bij KPN, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), kondigt KPN vandaag een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN).

Meer
Klantcase; Zo bespaart u op uw mobiele telefonie kosten
06 december 2016

Klantcase; Zo bespaart u op uw mobiele telefonie kosten

Abonnementen flexibel aanpassen op verbruik

Meer
Contacten overzetten naar uw nieuwe telefoon
01 november 2016

Contacten overzetten naar uw nieuwe telefoon

Een makkelijk stappenplan

Meer
Minder tijdsverlies door files
01 november 2016

Minder tijdsverlies door files

Het KiM verwacht dat het reistijdverlies stijgt

Meer